Recent Tweets
Add Your Own Content
This slide down option (like the footer widget) can be enabled or disabled, you can set your font, link, and background colors independently of other sections, and you can configure it to be 1 to 4 columns. Add any widget you would like, shortcodes or even custom html!

Learn More
Contactează-ne! 0749 322 922 | office @ sunlike.ro

Folie radianta

EFICIENŢA ENERGETICĂ

Din punctul de verere al eficienţei, sistemele electrice de încălzire au randament ridicat, deoarece convertesc aproape în totalitate energia electrică în căldură, cu pierderi foarte mici (0,01%) – datorate rezistenţei electrice a cablurilor.

Sistemele de încălzire radiante cu folie radiantă HEAT PLUS sunt mult mai eficiente, deoarece nu transformă energia electrică în căldură, ci o transformă în raze infraroşii îndepărtate. Aceste raze generează căldură – întocmai precum razele soarelui – la trecerea lor prin aerul, prin obiectele şi chiar prin persoanele din cameră. De aceea, cantitatea de energie necesară pentru a încălzi o cameră cu folie radiantă HEAT PLUS este considerabil mai mică decât energia consumată de sistemele clasice de încălzire… Pentru a fii mai exact, de trei ori mai mică! Pentru fiecare kW consumat, obţineţi de trei ori mai multă căldură decât cele mai performante sisteme de încălzire cu gaze naturale sau cu motorină.

Consumul anual de energie pentru încălzirea unui metru pătrat, cu ajutorul unui sistem de încălzire cu gaz natural* este de 208,73 kW/ m², iar cu o modernă centrală cu condensare (tot cu gaze) este de 187,85 kW/m². În condiţii similare, dar folosind un sistem de încălzire cu raze infraroşii îndepărtate, valoarea măsurată a energiei consumate este de 51,71 kW/m².

Iată de ce, ar fi o greşeală să considerăm folia radiantă un mare radiator, aşezat pe podea. Folia HEAT PLUS transformă mai mult de 90% din energia electrică consumată în Raze Infraroşii Îndepărtate. Restul de 10% se transformă în căldură (reziduală) la trecerea acestor raze emise de stratul de Carbon, prin celelalte straturi ale foliei HEAT PLUS spre exterior. Căldura foliei radiante este doar un efect secundar, rezidual, al generării de Raze Infraroşii Îndepărtate şi nicidecum scopul principal al funcţionării foliei.

* – Date extrase din Proiectul de Cercetare “Studiu de caz al Diferenţelor dintre Încălzirea cu Raze Infraroşii şi Încălzirea cu Gaze a Clădirilor Rezidenţiale Vechi, Folosind Măsurători comparate” – de Dr. Ing. Peter Kosack – Tecnische Universitat Kaiserslautern.

COSTUL DE INSTALARE

Costul de instalare al Sistemului Radiant cu Raze Infraroşii Îndepărtate este influenţat de tipul materialelor de finisare, de numărul şi de modelul controlerelor, dar şi de tipul foliei radiante folosite (AC sau ST). Oricare dintre suprafeţele unei camere, poate fii folosită pentru acest sistem de încălzire: podele, pereţi, tavane. Orice material de finisare este perfect compatibil cu folia radiantă: gresie, faianţă, mochetă, linoleum, parchet masiv sau parchet laminat. Sistemul de încalzire este invizibil, pentru că se află sub aceste materiale de finisare.

În majoritatea cazurilor, costul total de instalare al foliei radiante este mai mic, de obicei între 50-80% din costul unui sistem de încălzire performant cu centrală pe gaz cu condensare. Costul de instalare nu este influenţat de tipul construcţiei, de vechimea clădirii, sau de forma camerei. Instalarea este simplă, rapidă, şi nu necesită calificări speciale. Sistemul de încălzire poate fi utilizat imediat .

TIMPUL DE FUNCŢIONARE

Regimul de funcționare al sistemului încălzire cu folie radiantă HEAT PLUS este un regim relaxat, la temperaturi moderate <60ºC, fără piese în mișcare și fără presiuni înalte. Nu este produs nici un fel de sunet, miros sau curent de aer. Sistemul nu are părți expuse vederii, fiind în întregime acoperit (protejat) de materialele de finisare.

Nu necesită nici un fel de întreținere, și nu există probleme legate de îngheț. Din aceste motive, timpul de funcționare este mult mai mare decât al sistemelor clasice de încălzire și, de obicei, are o viață mai lungă decât a materialelor de finisare utilizate: gresie, parchet, parchet laminat, mochetă, etc.

VITEZA DE ÎNCĂLZIRE

Desigur, de-a lungul timpului, odată cu evoluția sistemelor de încălzire, a crescut și viteza cu care poate fi încălzită o casă. Totuși, chiar și astăzi, datorită vitezei mici, sistemele de încălzire nu pot fi deconectate, decât în cazul unor perioade relativ lungi de absență, adică mai mult de 4-5 zile.

Dacă în urmă cu câteva decenii, pentru a încălzi o casă de la 0ºC la 25ºC era necesar un timp de ordinul zilelor, astăzi, o casă cu izolație modernă, echipată cu cel mai modern sistem de încălzire cu gaze (cu condensare), poate fi încălzită în aproximativ 9 ore. Sistemul de încălzire cu folie radiantă, datorită utilizării razelor infraroșii îndepărtate, are nevoie de numai 90 de minute (1,5 ore).

Viteza de încălzire este de șase ori mai mare decât a celui mai performant sistem de încălzire cu gaze. În aceste condiții, se deschide posibilitatea unei utilizări mult mai raționale a sistemului de încălzire, acesta putând fi deconectat chiar și pentru intervale relativ scurte, de câteva ore, sau pe durata unui week-end în care nu este nimeni acasă sau în cameră. În plus, sistemul de încălzire cu folie radiantă permite încălzirea modulară sau parțială, a anumitor camere, la aceeași temperatură sau la temperaturi diferite. De asemenea este posibilă încălzirea unei singure zone dintr-o cameră mai mare, sau încălzirea la temperaturi diferite, a diferitelor zone, ale aceleiași camere, fără paravane sau pereți despărțitori.

viteza-de-incalzire