Recent Tweets
Add Your Own Content
This slide down option (like the footer widget) can be enabled or disabled, you can set your font, link, and background colors independently of other sections, and you can configure it to be 1 to 4 columns. Add any widget you would like, shortcodes or even custom html!

Learn More
Contactează-ne! 0749 322 922 | office @ sunlike.ro

RADIAŢIA INFRAROŞIE DISTANTĂ ŞI SANĂTATEA

20110825165228800269808

HEATPLUS şi sănătatea

Folia radiantă emite Raze Infraroșii Îndepărtate FIR cu lungimea de undă cuprinsă între 4 și 16 microni, identice cu razele emise de soare. Deși sunt invizibile, aceste raze sunt percepute ca și căldură. Caracteristica principală a acestor raze (FIR) este ușurința cu care traversează corpul uman. Rezonanța naturală ce apare când corpul este străbătut de aceste raze determină o serie întreagă de modificări pozitive. Terapia cu raze FIR datează de mii de ani, iar efectele benefice ale razelor de soare sunt bine cunoscute.

Medicina modernă studiază de peste 30 de ani efectele razelor FIR asupra pacienților cu diferite afecțiuni cum ar fi: artrită, hipertensiune arterială, afecțiuni ale prostatei, colesterol ridicat, dureri, hemoroizi, cistită, gastrită, astm, bronșită, alergii, tensiune musculară, acnee, boli de piele, eczeme, psoriazis, etc.

Toate efectele, la toți pacienții, au fost pozitive, și de aceea se poate afirma că razele FIR nu produc efecte negative asupra organismului. Terapia cu raze FIR este general considerată ca fiind nedăunătoare, și o largă varietate de aparate și instalații pentru terapie este disponibilă pe piață. Diferite studii au arătat că razele FIR reduc sensibilitatea la durere declanșînd reacții ce duc la eliberarea de endorfine – substanțe echivalente cu morfina. Dintre numeroasele efecte pozitive ale razelor FIR semnalate de studiile științifice enumerăm:

• Intensificarea circulației sanguine.
• Alcalinizarea sângelui, care duce la o permeabilitate mai mare la oxigen.
• Fluidizarea sângelui, reducerea presiunii arteriale
• Descompunerea și eliminarea toxinelor și grăsimii din sânge și din celule.
• Efect deodorizant, de purificare, și de dezinfectare.
• Întreruperea ciclului de răspândire a germenilor, mucegaiurilor și ciupercilor
• Purificarea aerului poluat
• Intensificarea metabolismului
• Diminuarea durerii la artrită
• Diminuarea durerilor reumatismale.
• Regularizarea funcționării tiroide
• Diminuarea durerii de spate și sciatică, articulații
• Reglarea colesterolului
• Fortificarea sistemului imunitar.
• Accelerează refacerea după stress sau oboseală
• Accelerează vindecarea tăieturilor sau arsurilor
• Reduce transpirația și inflamațiile.

Spectrul radiației infraroșii este destul de mare și este divizat în trei sub-game:
1. IR-A: 700 nm – 1400 nm – scurte, aproape de lumina vizibilă,
2. IR-B: 1400 nm – 3000 nm – medii,
3. IR-C: 3000 nm – 10000 nm – lungi.

Cu cât este mai fierbinte obiectul, cu atât undele emanate de el sunt mai scurte, până la lumina vizibilă (de exemplu o bară de oțel încins). Sub-gamă de undele lungi ale razelor infraroșii reprezintă cel mai eficient segment pentru transportul energiei termice.

Bazele încălzirii cu raze infraroșii

Cel mai bun sistem de încălzire existent în natură, Soarele, are un echivalent excelent pentru interior – încălzirea cu raze infraroșii. Elementele de încălzire cu raze infraroșii montate pe tavan creează un confort termic în același mod în care ne încălzește soarele. Acestea încălzesc podeaua, pereții, obiectele etc. Această căldură se acumulează în obiectele de mobilier, podea și pereți, care la rândul lor transmit căldură mediului înconjurător. În acest mod se obține o temperatură optimă, confortabilă în încăpere, fără a încălzi mai întâi aerul din această.

Radiația infraroșie cu lungimea de undă de 8.000 – 15.000 nanometri trece pe lângă moleculele de aer. Astfel, aerul este permeabil pentru această radiație infraroșie. Radiația infraroșie cu lungimi de undă mai scurte (1.400 – 3.000 nm) lovește moleculele de aer și le încălzește ca și radiatoarele obișnuite. Lungimea de undă de 8.000 – 15.000 nm permite radiației infraroșii să parcurgă distanțe mai mari, reprezentând soluția optimă pentru încălzirea cu raze infraroșii pentru locuințe și alte spații.

Cercetările savanților au arătat că cea mai benefică acțiune (în cazul unei puteri relative) asupra organismului uman o au razele infraroșii cu lungimea de undă 5.000 – 15.000 nm, așa numitele “Raze ale vieții”.

În această gamă se află și radiația infraroșie emisă de elementele de încălzire pentru tavan. Radiația termică a corpului uman se află în aceeași gamă.

În baza acestor descoperiri savanții japonezi au patentat încă din anii ’60 elemente radiatoare cu o construcție specială, care pot fi folosite în saunele cu infraroșii. Cercetările comune efectuate în decursul mai multor decenii de clinici mondiale renumite au dovedit avantajul evident al procedurilor cu raze infraroșii. Terapia cu raze infraroșii s-a dovedit eficace pentru combaterea răcelilor, pentru slăbire, stimularea activității gastrice, tratarea celulitei.

Lumea înconjurătoare toxică și sistemul de căldură IR

Alimentația sănătoasă , apa curată şi aerul curat sunt indispensabile pentru sănătate.

Dr. Theran Randolph : „Cumularea acestor factori lucrează în corp cu un anumit sistem limită . Până la o anumită valoare nu se pot observă nici un fel de simptome , când însă un factor este dezechilibrat din cauza unei anumite compoziţii biochimice, o substanţă nociva organică va împinge sistemul peste limită şi va scoate din echilibru balansul chimic.”

Hermann Aihara, o autoritate în domeniul macrobioticii, constată în revista „Macrobiotics Today”: „€œLa sistemele IR există un punct important: dacă grăsimea este eliminată prin transpiraţie, această preia metale grele pe care corpul nu le poate elimina prin rinichi sau plămâni. Pentru aceasta, încălzirea în profunzime reprezintă un avantaj. Sistemele de căldură IR sunt foarte recomandate pentru că intervin în arderea metalelor grele depuse în grăsimea corporală şi curață corpul de substanțe nocive. La analiza transpirației, în urmă unei €œbăi de căldură într-un sistem de căldură IR s-au constatat următoarele: plumb 84 mg, cadmiu 6,2 mg, nichel 1,2 mg, cupru 0,11 mg, sodiu 0,84 mg (Green Hospital 1993).”

Dacă se compară sauna clasică cu aer fierbinte şi sistemul IR, din punct de vedere a cantității de transpirație şi a potențialului de dezintoxicare, se poate recunoaște că sistemul IR, la o cantitate dublă de transpirație și triplă de elemente non-apă, poate să atingă un potențial de dezintoxicare cu un efect de 6 ori mai mare decât o saună cu aer fierbinte convențională.

Folosirea regulată a unui sistem de căldură IR este un mod optim de a dezintoxica organismul. Această nu este valabil doar pentru substanțele toxice care ajung în corp prin hrană ci și în cazul alcoolului sau a nicotinei. Folosirea unui sistem de căldură IR în legătură cu o medicație pentru dezintoxicare face posibil, la problemele cu alcoolul şi/sau nicotina, un program de dezintoxicare care se poate efectua sub control medical, cu costuri mici şi fără a influenţa viaţa personală sau capacitatea de muncă a pacientului.

Influențe asupra sistemului muscular

Artrita, artrita reumatică, spasticism muscular, dureri ale spatelui, crampe musculare, fracturi de compresie, șocuri posttraumatice reversive, reumatism și inflamații ale mucoaselor au fost influențate pozitiv chiar și în cazuri grele, vindecarea fiind accelerată.

Dr. Masao Nakamura de la O&P medical Clinic din Japonia a ajuns la rezultate extraordinare cu folosirea sistemului de căldura IR la boli ca sciatica, sindromul menopauzei, artrita, “înțepeniri” ale umerilor, insomnii, reumatism, acnee, dereglări digestive ale stomacului și dureri ale urechilor.

Medicii folosesc astăzi căldura IR pentru a trata crampe, umflături , “înțepeniri”, inflamații ale mucoaselor, boli ale vaselor sanguine, artrita și dureri musculare.(din Enciclopedia Științei și Tehnicii McGraw / Hill).

Efectul terapeutic al căldurii IR

1. Căldura IR mărește capacitatea de întindere (elasticitate) a vaselor de sânge.
Acest efect este important la tendoane, ligamente și mușchi răniți. Pentru diminuarea riscului de accidentare la sportivi este indicată o încălzire în profunzime înainte de antrenament sau realizări sportive de performanță. Prin aceasta se atinge o întindere mai bună și mai intensivă.

2. Căldura IR diminuează înțepenirea a€œ membrelor.
La încălzirea la 45 grd.Celsius, a intervenit imediat o mișcare îmbunătățită cu 20% a degetelor „€œînțepenite” și a țesutului de susținere.

3. Căldura IR diminuează tensiunile (crampele) musculare.
Tensiunile musculare sunt destinse sau eliminate de radiațiile de căldură chiar dacă au ca și cauză probleme neurologice sau ale articulațiilor, intervenind rapid o îmbunătățire.

4. Căldura IR diminuează durerile.
Prin reducerea tensiunilor musculare, durerile sunt diminuate. Dureri ischiliare se produc din cauza tensiunilor musculare; acest circulus virtuosus fiind întrerupt prin căldură. Căldura reduce undele dureroase atât în rădăcina nervului cât și în țesutul care îl înconjoară.

5. Căldura IR stimulează circulația sângelui. 
Corpul reacționează la căldură cu creșterea circulației sanguine. Încălzirea anumitor părți ale corpului generează reflexe și are efect dilatator asupra vaselor de sânge.

6. Căldura IR susține vindecarea în procese de boală și inflamație.
Folosirea la susținerea proceselor de vindecare a crescut considerabil în ultimii ani. Punctele forte sunt îngrijirea deteriorărilor minore ale țesuturilor, stimularea procesului de vindecare la bolile cronice, precum și un spectru larg de îmbolnăviri ca de exemplu probleme cu încheietura șoldului, dureri menstruale, neurodermită, eczeme infecțioase, infecții postoperatorii, paralizie facială, aprindere de plămâni, neurastenie. Căldura de radiație IR este utilizată ca metodă de vindecare și de diminuare a durerilor în mai mult de 40 de clinici de prestigiu chinezești.

7. Căldura IR folosită de curând în terapia cancerului.
Acesta metodă este încă nouă și se află în stadiu experimental. Cercetătorii americani cred că, folosită corect, poate deveni o utilitate promițătoare în tratarea cancerului și la diminuarea durerilor.

Tratamentul cu sisteme de căldură IR ia un rol tot mai important în tratamente și terapii. Medici japonezi, ca de exemplu: Dr. Yamajaki în cartea sa „€œTerapia cu infraroșii”, atestă rezultate surprinzătoare în cazul arsurilor, diminuarea durerilor și mai puține cicatrici; în cazul hipertensiunii€“ scăderea acesteia în intervalul de temperatură de 40 -€“ 50 grade Celsius.

Alte rezultate ale terapiei cu căldură IR:

– în cazul hipotensiunii – creșterea tensiunii prin stimularea regulată a circulației.

- îmbunătățirea rapidă a memoriei de scurtă durată.

- circulația în creier, o circulație mai bună și activarea de celule cerebrale.

- neutralizarea efectelor negative ale câmpurilor toxice și electromagnetice.

- susținerea procesului de vindecare si vindecare mai rapidă a țesutului de susținere.

- ameliorări în cazul artritei cronice și acute, diminuarea durerii.

- diminuarea nervozității, a frisoanelor și depresiilor în cazul sindromului menopauzei.

CIRCULAȚIA SÂNGELUI
Următoarele afecțiuni pot fi în legătură cu o circulație proastă a sângelui și pot reacționa pozitiv la căldură IR: artrită, tensiuni nervoase, aprinderi ale nervilor, obosirea rapidă, sciatică, diabet, dureri ale cicatricilor, spatelui, boli ale mușchilor, reumatism, dureri menstruale, dereglări gastrice, crampe, probleme ale circulației, edeme postoperatorii.

BOLI ALE INIMII ȘI VASELOR DE SÂNGE
După marele maestru al macrobioticii Hermann Aihara, următoarele conexiuni explică succesele tratamentului cu căldura IR:

1. Dacă sângele conține colesterină și grăsime aceasta are efecte negative sângele devine mai gros și globulele sanguine se lipesc între ele; prin aceasta se diminuează suprafața lor și implicit aportul de oxigen.
2. Lipsa de oxigen duce, în celule, la acumularea de umiditate și la umflături în țesuturi
prin globule sanguine lipite se blochează arterele, acest fapt mărește tensiunea și poate fi cauza unui infarct.
3. Probleme care apar odată cu vârsta pot fi ameliorate sau chiar eliminate prin terapia cu căldură IR: menopauză, hipertensiune, artrită reumatică, dureri, tumori, hemoroizi, chisturi, gastrită, hepatită, astm, bronșită.

BOLI ALE PIELII
Căldura IR a avut efecte pozitive la variate probleme ale pielii:
– porii acneei sunt deschiși

- formarea redusă a cicatricilor și reducerea durerii în cazul arsurilor

- reducerea formării cicatricilor și vindecarea accelerată a rănilor

- diminuarea mirosului corporal prin îmbunătățirea funcțiilor pielii

- rezultate bune în caz de psoriasis

- reducerea și vindecarea eczemelor

- vindecarea și diminuarea durerii în caz de arsuri solare

FRUMUSEȚEA
Sistemul de căldură IR acționează intensiv asupra stimulării circulației capilare, fapt important pentru un aspect frumos, tânăr și moale al pielii. O nouă imagine deoarece, în urmă curățării profunde pielea nu mai prezintă impurități și celule moarte. Pielea aspră este îndepărtată, elasticitatea structurii pielii este îmbunătățită și întărită, formându-se piele nouă, fină.

CELULITĂ
Celulita este o substanță gelatinoasă formată din apă, grăsimi și resturi. Acestea se depozitează sub piele. Folosirea unui sistem de căldură IR poate să readucă echilibrul pielii și permite corpului să elimine aceste substanțe prin transpirație.

Condiții de folosire

Radiația de căldură IR folosită la sistemele de încălzire IR oferă un număr mare de efecte terapeutice atestate în cercetări din toată lumea.

Este interzisă interpretarea sau înțelegerea conținutului acestei broșuri ca metodă terapeutică de vindecare sau ca sfat medical, aceasta neînlocuind sfatul medicului.

Dacă luați medicamente, consultați medicul dumnevoastră, pentru a evita efectele negative pricinuite de combinarea medicamentelor cu căldura intensiva IR, care ar putea să apară. La boli care pot fi influențate negativ de căldură, ca de exemplu: scleroză multiplă, probleme la rinichi, nu este indicată niciun fel de saună.

În cazul tensiunii arteriale mari, sarcinii sau implanturilor, obțineți, în prealabil, acordul scris al medicului dumneavoastră. Persoanele sănătoase nu sunt afectate în niciun fel de „băile de căldură”. În cazul general, însă, dacă apar sentimente neplăcute sau dacă starea generală a unei boli se agravează, este indicată întreruperea folosirii sistemelor de căldură IR și saună.

încălzirea pe bază de raze infraroşii versus Cancer

Un doctor din Grecia Antică pe nume Parmenides a spus: „Dă-mi o șansa să creez febra și voi putea trata orice boală” (Hancock, 2003). Cancerul continuă să fie criminalul de top în societatea modernă. Antidoturile pentru cancer sunt rare, intruzive și dureroase. Organizațiile anti-cancer luptă pentru obținerea antidotului pentru fiecare tip de cancer. Terapii multiple apar, se pare, pe zi ce trece. Cele 3 tratamente comune includ chimioterapia (invazivă, înfricoșătoare), radiația (la fel) și operația împreună cu o multitudine de terapii alternative, de la terapii prin șoc până la terapie foto sau cu suplimenţi nutriționali pentru a elibera corpul de celulele maligne și tumori. Tratamentul cancerului se axează pe întărirea întregului sistem imunitar și omorârea celulelor cancerigene prin intervenții ca modificarea dietei, ierburi anti-cancer și suplimenţi nutriționali. Chiar și gândirea pozitivă ajută pacientul suferind de cancer să elimine inamicul din interior. Însă, toată lumea este de acord că celulele cancerigene nu pot supraviețui căldurii. Încălzirea cu infraroșu a devenit un tratament „hipertermic”, care ridică temperatura, artificial,  dând voie corpului să ardă aceste celule cancerigene. Celulele cancerigene sunt mult mai sensibile la căldură decât celulele sănătoase. Tratamentul hipertermic constă în încălzirea corpului fie doar în zonele afectate de cancer, fie încălzind tot corpul. Short & Turner (1980) au descoperit că Tratamentele hipertermice erau de succes în special în eliminarea celulelor pe care radiațiile și chimioterapia nu le puteau elimina, făcând o combinație de terapie cu chimioterapie, radiații și încălzire infraroșu.

Cu cât penetrarea pielii, prin căldură, este mai adâncă cu atât acțiunea de eliminare a toxinelor și a apei este mai mare. Terapia cu infraroșu are abilitatea de a sparge inelul protector al celulelor cancerigene făcând ca acestea să nu poată supraviețui. Pe lângă asta, slăbește și legătura dintre toxine și țesutul uman, iar acest lucru permite eliminarea toxinelor din organism mult mai repede și în cantități mai mari prin transpiraţie și excreție. Pacienții care suferă de cancer, în general, au o sarcină mai mare de toxine decât indivizii sănătoși, făcând mai importantă eliminarea toxinelor din corp (ICNIRP, 2006).

Combinarea modalităților de tratament împotriva cancerului pare a fi cea mai eficace metodă de tratament. Există un număr variat de metode natuale prin care indivizii să se apere de atacul cancerului. Grupul Internațional Phi Natural prezintă o varietate de tratamente naturale pentru a suplini tratamentele prescrise sau administrate pacienților în scopul micșorării riscurilor. Acest grup este de acord că se obțin  beneficii substanțiale prin supraîncălzirea celulelor cancerigene. „Hipertermia este cunoscută ca fiind una din cele mai sigure, eficace și economice metode de a elimina metale grele și chimicale toxice din corp”. Grupul îl citează pe Dr. Paavo Airola’s 1984 din cartea „Cum să ne însănătoșim” spunând că „hipertermia îi da cancerului un triplu croșeu”, deoarece:

  1. Elimină acumulările de toxine cauzate de cancer.
  2. Îmbunătățește circulația ca țesutul să fie regenerat, să primească oxigen și să fie curățat de deșeuri acide metabolice.
  3. Slăbind sau chiar eliminând celulele cancerigene ce au o toleranţă mai mică la căldură decât celulele sanatoate.

În concluzie, acest grup recomandă hipertermia ca o cale de a preveni cancerul printr-o viață sănătoasă și folosind o încălzire cu infraroșu pentru a elimina toxinele de la bun început. Kaltsas (2007) descrie o formă de tratament cu hipertermie practicat la un spital licențiat din Germania numit Klinik St. Georg. Doctorii și cercetătorii de la Klink St. Georg au descoperit că există 3 mari variante ca temperatura mare să elimine celulele cancerigene și în același timp crescând potențialul la dietă alternativă și terapii suplimentare pentru combaterea cancerului. Cei de la Klink St. Georg folosesc tratamentul cu hipertermie în următoarele cazuri de cancer: Sân, Uterin, Pulmonar și Hepatic, Pancreatic, Neuro-endocrin, Stomac, Instestinal, Ureche, Nas și Gât, Creier, Limfoame locale de piele.

ICNIRP-ul au început declarația oficială spunând: „Folosirea medicală a radiațiilor cu infraroșu are o istorie lungă. A fost folosită pe o scară largă în medicină pentru tratamente de genul: leziuni sportive, dureri musculare și în câteva boli cronice. Hancock vorbește de incapacitatea celulelor cancerigene de a supraviețui în căldură extremă. Sunt câțiva naturaliști, medici, fizioterapeuți și alți profesioniști în sănătate care folosesc încălzirea cu infraroșu în recuperarea pacienților diagnosticați cu cancer. Un naturalist care lucrează în Nanaimo, Canada are câțiva pacienți care au avut rezultate foarte bune de vindecare a celulelor cancerigene ca rezultat al folosirii încălzirii cu infraroșu zilnic. Alte beneficii pe care le aduce folosirea încălzirii cu infraroșu pentru pacienții ce suferă de cancer sunt scăderea durerii, somn mai bun şi circulație îmbunătățită.

Încălzirea radiantă cu infraroșu este o metodă puternică de detoxifiere a corpului de chimicale, metale, mercur sau agenți patogeni. Nimic nu se compară cu încălzirea cu infraroșu (încălzire radiantă) când vine vorba de eliminarea materialelor toxice din corp ce pot cauza simptome ce includ: dureri, rigiditate, maladii ale pielii, probleme respiratorii, oboseală și altele. Partea bună e că corpul se poate vindeca singur, cu uneltele adecvate.

Cea mai eficientă unealtă de detoxifiere este Încălzirea Radiantă cu Infraroșu. Dr. Straninger din Los Angeles are o clinică care practică tratamente prin încălzire infraroșu și un centru de toxicologie. Ea crede că încălzirea radiantă cu infraroșu este cea mai bună unealtă de detoxifiere și ajutor terapeutic reparând celulele deteriorate de expunerea la agenți patogeni, toxine, tumori.

Hipertermia sau terapia prin căldură folosind radiația infraroșie a demonstrat că poate ajuta la lupta împotriva tumorilor canceroase și a metastazelor. Asta include sarcoame, tumori de piele, carcinoame ale plămânilor, stomacului, pancreasului și rinichilor. Temperatura țesutului este ridicată artificial de către energia infraroșie pentru a ținti beneficii terapeutice.

Cercetătorii japonezi și chinezi studiază și ei de peste 30 ani domeniul infraroșu. În Japonia există Societatea Infraroșu ce include medici practicieni și cercetători ce s-au dedicat acestei terapii futuriste. Medicii germani au folosit tratamentul cu infraroșu pe întregul corp de peste 80 de ani. Beneficiile terapiei cu infraroșu sunt impresionante. Cercetările din Suedia, Finlanda, Japonia, China și Germania subliniază numeroase afecțiuni care pot fi tratate cu succes: artrita, acneea, cancerul, răni ușoare, dureri menstruale, eczemă, infecții respiratorii, vindecarea rănilor, neurodermatita, infecții cardiovasculare, hipertensiune, infecții ale urechii.

este sistemul de incălzire cu infraroşu sigur pentru mine?

Ce este încălzirea radianța mai exact? Nu va faceți griji – nu are nimic de a face cu radiațiile cu ultraviolete (ce vă provoacă arsuri și deteriorează pielea) sau cu radiațiile atomice (cele de la bombele atomice). Încălzirea radiantă este o formă simplă de energie ce încălzește obiectele direct printr-un proces numit conversie, fără a încălzi aerul dintre acestea.

Încălzirea radiantă mai este numită și Energie Infraroșie (EI). Japonezii și Institutul Național Suedez de Protecție la radiații au concluzionat că încălzitoarele din sistemele termice cu infraroșu nu sunt periculoase.

De ce este sistemul termic de încălzire cu infraroșu unic ?

Folosește energie radiantă cu infraroșu pentru a penetra direct țesutul corpului până la o adâncime de 3 – 8 cm. Potențialul de energie este reglat să corespundă foarte mult cu energia radiantă a corpului care absoarbe până la 93% din undele infraroșii care ajung la piele. În sistemul termic cu infraroșu, mai puțin de 20% din energia cu infraroșu încălzește aerul, lăsând ca cele 80% rămase să fie convertite direct în căldură resimțită de corpurile noastre.

Astfel un sistem bazat pe infraroșu poate încălzi utilizatorii la o adâncime mult mai mare și mai eficientă decât o încălzire convențională, potențialul de energie fiind mai întâi folosit la convertirea energiei direct în căldură din interiorul corpului și nu pentru a creea aer cald în exces ce doar încălzește pielea superficial. Această diferență crucială explică majoritatea beneficiilor raportate la sistemele de încălzire cu infraroșu ce nu pot fi atinse de sistemele convenționale.